maanantai 19. lokakuuta 2009

Low carb porkkanakakku


Noniin. Muutaman kuukauden soutamisen ja huopaamisen jälkeen olen vihdoin saanut blogin avattua. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin kirjoittaa suomeksi enkä englanniksi niinkuin alunperin oli ajatus. Säilyy tällä tavalla joku kosketus vielä koti-Suomeenkin eikä pääse kielitaito kokonaan ruostumaan. Kirjoittelen tänne blogiin kotona kokkailtuja reseptejä, ravintolaraportteja sekä satunnaisia reissu(ruoka)raportteja. Syödä täytyy kuitenkin monta kertaa päivässä, niin miksipä ei ottaisi siitä iloa irti?

Olen kaikkiruokainen, mutta yritän pääsääntöisesti syödä terveellisesti. Terveellisesti oman käsitykseni mukaan siis, tämä porkkanakakku toiminee loistavana esimerkkinä :)





Eilen teki mieleni leipoa. Löysin karppaus.infosta tämän porkkanakakun reseptin ja sitä hiukan tuunailtuani, tässä on lopputulos.

Low carb porkkanakakku

2 munaa
jonkinlaista makeutusainetta, esim. ihan sokeria (itse käytin 1dl Canderelia)
1 dl rypsiöljyä
100g jauhettua mantelia
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
ripaus suolaa
200g porkkanaraastetta
***
200g tuorejuustoa, esim. Philadelphiaa
jotain makeutusta
1 sitruunan kuori raastettuna

Vatkaa munat ja makeutusaine vaahdoksi. Lisää öljy, yhdistetyt kuivat aineet sekä porkkanaraaste. Kaada pieneen, voideltuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto, makeutusaine ja sitruunan kuori. Voit joko halkaista kakun kahtia ja laittaa puolet kuorrutuksesta täytteeksi tai jättää kaiken kakun päälle. Omasta kakustani tuli niin pieni, etten sitä käynyt halkomaan. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja koristeeksi.

Tästä tulee tosiaan aika pieni kakku, joten jos kyseessä on isompi porukka tai isompi kakkunälkä, kannattaa ainakin tuplata määrät.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails