Mmm...pekonia...mmm....vuohenjuustoa...mmm... :) Sain tänään kaupassa päähäni että nyt on saatava kanaa ja pekonia, muodossa tai toisessa. Kotona sitten hoksasin, etten yhtään tiedä, missä muodossa niitä kokkaisin. Lopulta nälkäisenä ja kärttyisenä päätin vain heittää kaikki jääkaapista löytyvät ainekset kulhoon ja katsoa, minkälainen sotku siitä tulee. Ja tulipa muuten hyvä sotku, vaikka itse sanonkin! Onnekseni jääkaapista löytyi muiden ainesten ohella pala vuohenjuustoa, joka toi tähän salaattiin sen viimeisen silauksen. Tuhosimme koko jättimäisen kulhollisen kaksistaan ihan hetkessä.
Määriä en nyt käynyt tähän erittelemään, koska kyseessä on salaatti, eikä sillä ole niin väliä, minkä verran mitäkin vihannesta tähän heittää. Fiiliksen mukaan mennään.
Kana-pekoni-vuohenjuustosalaatti
kanan rintafilettä
savupekonia
pehmeää vuohenjuustoa
muutama tuore herkkusieni
salaatinlehtiä
tomaattia
punasipulia
vihreitä papuja
parsakaalia
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
hunajaa
mustapippuria
Suikaloi kanan rintafileet ja pekoni ja ruskista ne pannulla. Lisää lopuksi viipaloidut herkkusienet ja paista vielä hetki. Sekoita vuohenjuusto kanan joukkoon ja anna sen sulaa ikäänkuin kastikkeeksi. Sekoita salaatinlehdet, kuutioidut tomaatit, ohueksi viipaloitu punasipuli ja pavut kulhossa. Höyrytä parsakaali kevyesti ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää kanat ja muut ainekset pannulta salaattiin. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja hunajaa ja sekoita hyvin. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
2 kommenttia:
Täältähän löytyi aivan ihana blogi! Törmäsin tänne ihan ensimmäistä kertaa, ja pakko myöntää että kuola valuu näitä herkkuja katsellessa :P Liityin lukijaksesi, ja jään stalkkaamaan herkkuja ;)
Hei Insanity, kiva että tykkäät, tervetuloa seuraamaan! :) Ja ei voi kun antaa samanlaista palautetta sinnekin päin, tuo Markiisijuttu eritoten menee varmasti kokeiluun!
Lähetä kommentti