Löysin tuossa päivänä eräänä jonkun ikivanhan K-supermarketin "Juhlaherkut" -lehden. Olen näemmä moisen roudannut Suomesta arvatenkin viime joululomalta tänne Irkkuihin. Ja sieltähän löytyi vaikka mitä toinen toistaan herkullisen kuuloisempia reseptejä. Aloitin kokeilemalla tätä paahteisen sosekeiton ohjetta kun noita juureksia oli taas jotenkin kertynyt jääkaappiin. Tästä on muuten näköjään kovaa vauhtia tulossa jonkinlainen keittoblogi kun tuntuu etten paljon muuta nykyään kokkaakaan. Mutta hyviähän nämä ovat ja terveellisiäkin :)
Paahteinen sosekeitto (noin 6:lle)
5 perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
pala lanttua
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 purjo
tuoretta timjamia
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
suolaa
Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat, palsternakka ja lanttu. Kuori ja paloittele punasipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Sekoita kulhossa paloiteltujen kasvisten joukkoon hienonnettua timjamia, mustapippurirouhetta ja öljyä. Kumoa kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä kasviksia uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita kasviksia lastalla paistumisen puolivälissä. Tarkista, että kaikki kasvikset ovat pehmeitä.
Kiehauta kasvisliemi ja lisää kattilaan puolet kasviksista. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Kiehauta ja tarkista maku. Mausta loput kasvikset suolalla. Annostele keitto lautasille, nosta pinnalle kasviksia ja koristele timjamilla.
Tätä keittoa voi sitten ihan huoletta tuunata, kuten itse tein. Käytin vähemmän perunaa ja enemmän lanttua ja palsternakkaa. Purjoakaan minulla ei ollut, joten jätin sen kylmästi vain pois. Kasvisten paahtamisesta tuli keittoon jännä, erilainen maku, joka meihin ainakin upposi paremmin kuin hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti