sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Linssi-sipulikeitto


Tämä on yksi pitkäaikaisia suosikkikeittojani. Osittain siitä syystä, että tarvittavat ainekset löytyvät yleensä aina kaapista. Jos ei siis ole ehtinyt miettiä ruoka-asioita etukäteen ja nälkä yllättää, tämä keitto pelastaa hädästä. Ja lisäksi se on älyttömän hyvää ja terveellistäkin vielä. Mitä muka muuta voi keitolta toivoa? Löysin sen aikoinaan jostain blogista, josta printtasin sen talteen. Näin se käy.

Linssi-sipulikeitto

4 normaalikokoista sipulia tai 3 isoa
öljyä
4 rkl fariinisokeria
4+ valkosipulinkynttä (laitain usein 5 tai enemmänkin)
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 - 1 litra vettä
1,5 lihaliemikuutio
4 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaisia linssejä
ripaus pippuria

Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää kattilaan fariinisokeri ja sipulirenkaat, sekoita ja anna kuullottua hiljalleen miedolla lämmöllä. Lisää jonkin ajan kuluttua myös valkosipulit. Sipulit saavat kuullottua kaikkiaan noin 20 minuuttia.

Lisää kattilaan tomaattimurska, nosta lämpöä hieman. Sekoittele minuutin-parin ajan. Lisää sitten 1/2 litraa vettä, lihaliemikuutiot, balsamico, siivilässä huuhdellut linssit sekä pippuri.

Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää välillä vettä, jos tuntuu että tarvitsee. Maista, mausta tarvittaessa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails