perjantai 23. lokakuuta 2009

Perjantai-illan huumaa


Tänään meillä syötiin fajitaksia, tuota kanssaeläjäni lempiruokaa. Mielestäni perjantai-illan aterian kuuluu olla helppo mutta kuitenkin jollain tavalla spesiaali. Raskaan työviikon jälkeen ei huvita käydä tekemään sen kummempia virityksiä, mutta jotain hyvää olisi kuitenkin kiva syödä viikonlopun mittaisen miniloman alun juhlistamiseksi. Kun vielä ulkona on koko viikon ollut sellainen "perinteinen" irlantilainen, tihkusateinen sää, mikäs sen parempi päivällisidea kuin nämä mausteiset kanakääröt.



Kanafajitas

kanan rintafilettä suikaleina, noin 300 g on varmaan hyvä määrä normaalin ruokahalun omaaville, meillä meni 400g
öljyä paistamiseen
3 pientä paprikaa tai 2 isoa (esim. 1 vihreä, 1 punainen ja 1 keltainen)
1 iso sipuli
1 Old El Paso Smoky BBQ -fajitamaustepussi (tai muunlainen maustepussi, mutta tää on paras)

2 tomaattia kuutioituna
kermaviiliä tai creme fraichea
juustoraastetta


Tortillalettuja, mielellään XL-kokoa

Paista kanapalat isolla pannulla kypsäksi. Lisää viipaloidut sipuli ja paprikat ja paista vielä hetki kunnes vihannekset ovat vähän pehmenneet. Sekoita joukkoon maustepussi ja sekoittele hetken.

Ota tortillalettu, levitä kermaviiliä, kanasekoitusta, tomaattia ja juustoraastetta keskelle. Taita sitten ensin pohjasta ja sitten sivuilta niin että saat kauniin fajitan. Itse aina nälissäni tungen täytettä niin paljon että letun muotoilu fajitaksi on melkein mahdotonta, mutta se nyt on osa prosessia. Kannattaa ostaa niitä isoja lettuja, jotta on edes jotain toivoa saada koko tsydeemi kiinnikin. Niistä normaalikokoisista tulee niin säälittävän pienia fajitoja (miten tämä oikein taivutetaan?!) ettei niistä tule kuin paha mieli.

Perjantai-illan kunniaksi nautin tämän valkoviinilasillisen kanssa. Ja jälkkäriksi pari palaa Lindtin tummaa suklaata. Ah, thank god it's Friday! :)


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails